website laten maken bij Wevers Webdesign

Website stappenplan

Intro succesvolle website stappenplan

Verdien jij je boterham met je website of wil je dit gaan doen? Anno 2023 is het hebben van een geoptimaliseerde en gebruiksvriendelijke website dan een must. Ook wanneer je een fysieke onderneming hebt, zoals een winkel, zal het  hebben van een (lokaal) geoptimaliseerde website een ongekend grote invloed hebben! Wevers Webdesign streeft net als Google naar een meer kwalitatief internet, wij helpen je graag kosteloos op weg… Wil je de optimalisatie uitbesteden aan een vakbekwame internetexpert? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Succesvolle website stappenplan

Wanneer je een website gaat beginnen is het van belang om eerst een goed doordacht plan te maken. Met het door Wevers Webdesign ontwikkelde stappenplan kun je zelf,  stap voor stap, een succesvolle website maken. Heb je al een website? Ook dan is het stappenplan een ideaal handboek voor seo en optimalisatie van technieken, conversie en natuurlijk gebruikerservaring.

Creativiteit VS Rendement

Vaak word de fout gemaakt dat men even “een leuke naam” verzint en vervolgens hierbij een fantastische website in elkaar flanst. Logisch, een website maken is natuurlijk een creatieve bezigheid! Echter een website welke gemaakt word om geld te verdienen, en dus ook bezoekers te genereren, heeft echter behoorlijk wat richtlijnen om aan te voldoen als je echt bovenin de zoekmachineresultaten wilt gaan verschijnen. Je kunt natuurlijk altijd bezoekers trekken door middel van zoekmachineadvertenties (SEA), Facebook Ads en dergelijke betaalde reclame campagnes. Maar je wilt natuurlijk een website die op langer termijn zelfvoorzienend is en geen grote investering en overheadkosten eist om inkomsten te genereren…

Wanneer je een budget hebt voor promotie is dit natuurlijk wel een mooi hulp middel om een vliegende start te maken (en je conversie te testen), maar dat nu even ter zijde.. Even terug naar de basis… Je wilt dus een website neerzetten die exact doet waar voor je hem maakt; Bezoekers genereren en deze omzetten in actie, leads oftewel klanten. Google met zijn monopolypositie als wegwijzer op internet nemen wij als basis. Wanneer je Google te vriend houd zal je al snel beloont worden en boven je concurrenten verschijnen in de zoekmachineresultaten.

Klant (Bezoeker) is koning

Met dit stappenplan voor een succesvolle website helpen we je stap voor stap een website ontwikkelen die voldoet aan alle kwaliteitseisen die Google stelt. Behalve Google te vriend houden wil je natuurlijk ook je bezoekers (lees: potentiële klanten) te vriend houden.. Wel zo belangrijk! We gaan je met ons stappenplan dan ook helpen om een website te ontwikkelen welke gemaakt is voor de bezoeker! De – potentiële – klant (lees bezoeker) is koning en dat moet hij ervaren ook! Om dit te kunnen bewerkstelligen leren we je om naar je website te kijken als een kortzichtige en luie bezoeker. Niks geen creatieve website maar een website ontwikkelen die er is om je klant te helpen. Geef de bezoeker waar hij naar opzoek is ( doe keyword research en analyse). Je zult ondervinden dat als je de bezoeker echt hebt geholpen dat deze veel sneller overgaat tot het afnemen van jou product. Een geholpen bezoeker laat zich in tegenstelling tot een “koude bezoeker” wel loodsen naar de plek waar jij hem hebben wilt, bijvoorbeeld je webshop of salespagina. Vooral als jij een band weet te scheppen met je bezoeker zal deze eerder bereid zijn portefeuille te trekken.

Een website maken die je zelf als ondernemer mooi vind is dus FOUT. Elke websitepagina die je ontwerpt MOET je dus kritisch beoordelen als een nieuwe bezoeker. Doe alsof jij zelf een potentiële koper bent van je product. Kun je in 1 oogopslag  vinden wat je nodig hebt, heb je last van “keuzestress” omdat het te druk is? Een succesvolle website is strak en overzichtelijk en straalt autoriteit uit. Zou jij bijvoorbeeld zelf een betaling doen als jij een onbekende bezoeker was? Zou jij overtuigd zijn dat je exact krijgt waar je voor betaald? Ziet het er betrouwbaar uit en ziet het er professioneel uit? We helpen je stap voor stap op pad naar succes.

Meer is minder & Minder is meer

Wij helpen je met dit stappenplan zodat jij voortaan exact weet waar je op dient te letten. Voor de conversie van je website is vrijwel altijd het gezegde minder is méér van toepassing. Des te meer jij aanbied, des te minder de bezoeker wil! Minder aanbieden is méér conversie. Vergeet deze regel niet!
Spijtig voor de creatieve onder ons maar een website welke je maakt voor klanten dient simpel en herkenbaar te zijn. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat webpagina’s met standaard kleuren en herkenbare vormgeving meer conversie opleveren dan de aller creatiefste creaties (Nee ook jij kan niet het wiel opnieuw uitvinden).. Houd het dus sober en ga niet aan de gang met allerlei kleurtjes, toeters en bellen..

Wat we dus willen is een simpele website welke is gemaakt om je bezoeker te helpen. Gebruiksvriendelijkheid ofwel de gebruikerservaring is in dit mobiele tijdperk, misschien wel dé belangrijke succesfactor. Hier komt ook Google weer om de hoek…De door Google ook wel “UX” (User Experience) genoemd is gebruikerservaring, vandaag de dag een zelfs zeer belangrijke rankfactor..

Alleen maar toegevoegde waarde

Behalve iets aanbieden om je bezoeker te helpen, wil je dus ook dat je website snel is en je bezoekers echt gééft wat ze zoeken. Wanneer je teksten schrijft doe dit dan ten alle tijden door de “ogen” van de meest kritische bezoeker. Vermijd lange omslachtige zinnen en zorg dat de bezoeker niet word afgeleid en wegklikt! Alle woorden, afbeeldingen  en vooral linkjes dienen doordacht en van toegevoegde waarde te zijn. Google gebruikt namelijk bezoekersstatistieken als maatstaf voor kwaliteit. Zo worden laadtijden, klikgedrag en de duur van paginabezoeken door Google geregistreerd. Zo kijkt Google zelfs naar zoekopdrachten die een bezoeker doet ná het bezoek aan je website. Zoekt de bezoeker na het verlaten van je website verder en eindigt deze bij de concurrent? En gebeurd dit vaak? Dan zal Google doorkrijgen dat bezoekers op jouw website niet vinden waarnaar ze opzoek zijn. Met als uiteindelijk gevolg dat je concurrent boven jou zal komen te staan in de Google resultaten. Belangrijk is dus dat jij met het maken van een website(-plan) het doel voor ogen hebt om de bezoeker te helpen en niet je eigen portemonnee! Mensen zien gemiddeld honderden tot wel duizenden advertenties/reclames per dag en zijn hier bijna immuun voor.. Probeer dus niet schreeuwerig iets te verkopen met banners en aanbiedingen (zoals al die andere duizenden advertenties).. Probeer je bezoekers te helpen met iets, wat liefst gratis is en probeer altijd wat extra te geven, dan heb je  het perfecte begin voor een funnel (marketingterm). Een funnel is een soort denkbeeldige trechter waarmee je jou bezoekers kunt loodsen naar jou doel/product. Omdat mensen bij immuun zijn voor advertenties, zal je ze afschrikken als je meteen bij het eerste contact iets probeert “aan te smeren“.  Om de aandacht te trekken van bezoekers zal je vandaag de dag moeten opvallen. Probeer net even wat meer te bieden dan concurrenten. Voordat je een website gaat bouwen is het dan ook slim om eens goed rond te kijken bij succesvolle concurrenten. Probeer bezoekers met uitgestoken hand en laagdrempelig te helpen en ze zullen je niet vergeten. Zijn je bezoekers écht goed geholpen? Ze belonen je met terugkerende bezoeken (belangrijk voor Google), mond op mond reclame, (sociale media-) linkjes en uiteindelijk zelfs met autoriteit van de zoekmachine. Vergeet dus de ouderwetse banners ed. en stop met iets willen verkopen op je website.

Stappenplan voor webshops

Heb je een webshop? Dan raden we je aan om de webshop op een sub-domein te zetten en daarnaast een “hoofdwebsite” te bouwen. Zo kun je met sterke content/tekst veel sneller autoriteit op bouwen. Ook het ranken op zoekwoorden word een stuk makkelijker met een lange tekstpagina in tegenstelling tot een artikel in een webshop. Met enkel een webshop is dit een stuk ingewikkelder! Zorg dus altijd voor een website met sterke teksten! Hoe je zo’n website zelf op de juiste wijze kunt bouwen leggen we je uit met ons stappenplan. Heb je hulp nodig bij de optimalisatie van je webshop? Neem vrijblijvend contact op voor advies.

Samenvatting

Nu we in het kort even hebben uitgelegd wat er allemaal wel niet komt kijken bij het creëren van een succesvolle website laten we het hierbij.
Omdat er wel meer dan 200 Google rankfactors  zijn en daarnaast marketing een studie apart is besparen we honderden pagina’s met informatie en uren lang met “blokken”.. Wanneer je je website bouwt volgens onze methode kun je er vanuit gaan dat jou website hoort bij de top 10% van website als het om on-page SEO en de juiste techniek gaat.

We zijn momenteel nog druk bezig dit stappenplan uit te werken zodat deze aan alle toezeggingen en verwachtingen zal voldoen. We vragen je dan ook om deze pagina in de gaten te houden. 

Stappen naar een succesvolle website 

Stap 1 – Keyword en Niche research

Stap 2 – Funnel ontwerp (Hulp>Gratis>”Nieuws”brieven>Band opbouwen via >7 contactmomenten)

Stap 3 – Domeinnaam en hosting (Branding/keyword/EDM)

Stap 4 – Logo maken in verschillende maten + ico + achtergrondafbeeldingen tbv sociale media

Stap 5 – Google mijn bedrijf aanmelden (wachttijd <11 dagen)

Stap 6 – WordPress installeren + Thema + Yoast/AMP /Structured data / Nieuwsbrief / Plugins

Stap 7 – Website structuur – Menu – categorieën

Stap 8 – Pagina’s schrijven (linkbait-LSIkeywords-Headers-website structuur-keyword planner-Metadescriptions-media-ALT-jumplinks-lokale seo)

Stap 9 – Interne linkbuilding (structuur-veelgestelde vragen linken naar andere relevante pagina’s-title tags toevoegen)

Stap 10 – Snelheid optimaliseren (CDN – Cache – Insight/Pingdom/GTMETRIX)

Geef een reactie