website laten maken bij Wevers Webdesign

Website promotie

Website promotie: website promoten, hoe doe je dat?

Website promotie: Je hebt een mooie website of webshop maar nog geen bezoekers. Wat je dan nodig hebt is website promotie, simpel weg gewoon reclame maken voor je website of webshop. Klinkt simpel maar hoe doe je dat nu eigenlijk, een website promoten? Om te beginnen zul je moeten werken aan je naambekendheid oftewel de “branding” . Om te beginnen met branding zal je moeten linkbuilden. Linkbuilden is het plaatsen van linkjes naar je website (Zonder weinig keyword anchors). Een goed begin is het aanmaken van sociale media kanalen en profielen in te vullen met zoveel mogelijk bedrijfsinfo en afbeeldingen.

Websitepromotie met sociale media

Je website promoten via sociale media: simpel, gratis en effectieve website reclame! Misschien de meest voor de hand liggende optie maar toch door veel online ondernemers onderschat: Sociale Media! Naast de promotie die je maakt met sociale media hebben al deze profielen ook een gunstige werking op je SEO! Aangezien alle linkjes die je op Sociale Media pagina’s kwijt kunt een deel zijn van je branding/linkbuilding! Het gebruik van veel Sociale Media kanalen is dus ZEER aanbevolen!

“Sharing is caring”

Hoe veel sneller kun je potentiële klanten bereiken dan via sociale media netwerken? Als je een website of webshop hebt is het maken van zo veel mogelijk Sociale Media pagina’s sowieso een pre voor linkbuilding. Heb je al een (bedrijfs-)account op Facebook, Twitter, YouTube, Google+, Instagram en LinkedIn aangemaakt voor je website? Probeer je sociale media pagina’s zo professioneel mogelijk in te richten met mooie afbeeldingen en teksten. (Vergeet natuurlijk niet je website URL te vermelden).

Heb je een account aangemaakt? Begin dan jou website te promoten op je pagina. Deel pagina’s van je website of maak aantrekkelijke teksten waar je een linkje naar je website bij plaatst. Let er wel op dat je niet enkel linkjes plaatst op je sociale media pagina! Dit word namelijk gezien als spam! Zorg dus ook voor leuke teksten en plaats af en toe ook een leuk bericht zonder link.

Zorg voor een netwerk met de zelfde interesse.

Probeer zoveel mogelijk profielen te volgen die relevante interesses hebben als het thema van je website. Je zult merken dat veel van de accounts die je volgt/leuk vindt, jou ook terug gaan volgen. Zo zullen zij de berichten die jij op jou account plaatst in de toekomst ook zien en wellicht een toekomstige klant worden.

Zo bouw je vrij vlot een netwerk op met mensen die geïnteresseerd zijn in jou website onderwerp en dus ook potentiële klanten zijn. Onthoud dat het geen Asociale media heet en plaats dus met mate (geen spam). Kwaliteit gaat boven kwantiteit! Probeer met mensen in gesprek te komen door te reageren op berichten van gelijksoortige websites. Op deze wijze bouw je snel een lucratief netwerk op en zal je zien dat je bezoekers (en Google ranking) stijgt!

Promoot je website met artikelmarketing!

Artikelmarketing voor website-promotie: Artikelmarketing is niet alleen mensen lokken door aantrekkelijke teksten te plaatsen over je website (bv. gast-bloggen). Artikelmarketing is naast Sociale Media een zeer effectieve manier om jou webpagina te promoten en te doen stijgen in de zoekmachines.

Artikelmarketing is dus naast directe promotie ook een erg sterke “indirecte” manier van reclame maken! Artikelmarketing is namelijk één van de meest gebruikte SEO manieren om je website hoger te laten ranken in de zoekresultaten van zoekmachines (zoals Google/Bing/Yahoo). Plaats in de artikelen links naar je website (keyword anchor links) maar doe dit zeer afwisselend en met mate. Probeer altijd zoveel mogelijk te linken met de naam van je bedrijf en slechts af en toe met keywords.

Website promotie met artikelen is dus twee vliegen in één klap: je zorgt voor bezoekers en bouwt tegelijkertijd ook aan de positie van je website in de zoekresultaten.

Het maximale rendement

Wil je zeker weten dat jou artikelen het maximale rendement behalen? Zorg dan voor geoptimaliseerde SEO teksten (Lees ons SEO Stappenplan). Weet je niet hoe dat moet? Gebruik dan een SEO tekst tool. Probeer je artikelen (evt. betaald) te plaatsen op websites die relevant zijn aan je website, product of niche. Gratis artikelen plaatsen op artikelwebsites zoals persberichten platforms is ook zeer effectief. Zorg wel voor uniek geschreven teksten (>300 woorden) met daarin ook unieke informatie. Google zal dit belonen!!

Website promoten via marktplaatsen.

Nog een gratis optie voor websitepromotie zijn advertentie websites.
Google bijvoorbeeld: “adverteren met gratis website vermelding” en je zult tientallen gratis mogelijkheden vinden om je website te etaleren. Advertentie websites zijn een prima manier om je website naam (branding) te versterken. Plaats een advertentie met een goede tekst die mensen nieuwsgierig maakt en je zult maandelijks veel extra potentiële klanten op je website te gast hebben.

Mond-op-mond reclame

Misschien wel de beste promotie die je kunt hebben voor je website is mond-op-mond reclame! Zorg voor louter tevreden klanten, begin bij vrienden en familie en vraag hun of ze wellicht mensen kennen die jou product goed kunnen gebruiken. Geef iets gratis weg of verzin een leuke actie, mensen zullen je product vanzelf delen of zelfs aanbevelen in hun netwerk.

Nog meer website promotie tips

Er zijn nog tal van tips die we je kunnen geven als het om reclame gaat voor je website.

  • Verras klanten met een kleine extra en ze zullen ongetwijfeld blij verrast zijn en  hun ervaring delen.
  • Meld je website aan bij review website(s) en plaatst deze reviews op je site. Mensen kunnen de ervaringen van andere klanten beoordelen en dit wekt vertrouwen op.
  • Zorg voor regelmatige website updates zodat jij website altijd up-to-date oogt. Zo zullen bezoekers eerder terug komen en wat langer blijven.
  • Verspreid visitekaartjes, flyers en hang posters op. Bij de supermarkt om de hoek, de kamer van koophandel of misschien bij de snackbar. Er zijn tientallen locaties waar je (vrijwel) gratis jou website of product kunt promoten.
  • Reageer op nieuws artikelen, blogs, forum berichten en andere relevante websites of artikelen. Probeer daarin je website URL te noemen. Reacties moeten wel een toegevoegde waarde hebben dus laat het niet lijken op spam/reclame!
  • Zet advertenties in dagbladen of begin een (Adword) reclamecampagne
  • Meld je website aan bij startpagina’s, (bedrijf-)directory’s en maak een Wikipedia-pagina.
  • YouTube is de tweede grootste zoekmachine van internet: Maak video’s!!!
  • Last but not least: Wees UNIEK!

Vergeet natuurlijk ook niet om ook even bij onze video’s en andere interessante pagina’s te kijken zodat je meer uit je website kunt halen! Heb je vragen of wil je dat wij je helpen met de website promotie? Vraag naar de mogelijkheden.

Geef een reactie