website laten maken bij Wevers Webdesign

Wat is off-page zoekmachineoptimalisatie?

Off-page zoekmachineoptimalisatie is de praktijk van het verbeteren van de positie van een website in de zoekresultaten van zoekmachines door middel van activiteiten die buiten de website zelf plaatsvinden. Dit omvat bijvoorbeeld het verkrijgen van inkomende links van andere websites, social media marketing en het verhogen van de zichtbaarheid van een website in online directories en zoekmachines. Het doel is om de autoriteit en relevantie van een website te verhogen, wat leidt tot betere zoekresultaten.

Top 10 off-page SEO strategieën

Hier 10 tips van webdesign bureau Wevers als het om off-page SEO gaat;

  1. Verkrijgen van inkomende links van andere websites: Dit helpt om de autoriteit en relevantie van een website te verhogen, waardoor zoekmachines de website als belangrijker beschouwen.
  2. Social media marketing: Door het verhogen van de zichtbaarheid van een website op sociale media kan de website meer verkeer en inkomende links genereren.
  3. Guest blogging: Door het schrijven van gastblogs op andere relevante websites kan een website inkomende links verkrijgen en zijn zichtbaarheid verhogen.
  4. Online directories: Door een website in te dienen bij online directories kan de zichtbaarheid van een website worden vergroot en kan er verkeer worden genereerd.
  5. Forum marketing: Door actief deel te nemen aan forums en discussies over relevante onderwerpen kan een website zijn zichtbaarheid verhogen en inkomende links verkrijgen.
  6. Infographics: Door het creëren van informatieve infographics kan een website zijn zichtbaarheid verhogen en inkomende links verkrijgen.
  7. Press release: Door het uitgeven van persberichten kan een website zijn zichtbaarheid verhogen en inkomende links verkrijgen.
  8. Sponsoring: Door sponsoring van relevante evenementen of organisaties kan een website zijn zichtbaarheid verhogen en inkomende links verkrijgen.
  9. Video marketing: Door het uploaden van relevante videos op videoplatforms zoals YouTube kan een website zijn zichtbaarheid verhogen en inkomende links verkrijgen.
  10. Business listing: Door een website te registreren bij business listing websites kan een website zijn zichtbaarheid verhogen en inkomende links verkrijgen.

Houd er wel rekening mee dat zoekmachines steeds meer waarde hechten aan kwaliteit van links, dus dat het verkrijgen van een grote hoeveelheid links van lage kwaliteit websites minder effectief is geworden. Het is beter om te streven naar een beperkt aantal links van hoge kwaliteit websites.

Geef een reactie