website laten maken bij Wevers Webdesign

Waarom is WooCommerce een goede webshop keuze

WooCommerce is een open-source e-commerce plug-in voor WordPress. Het maakt het mogelijk om een webshop te starten op een bestaande WordPress-website zonder dat er veel technische kennis vereist is.

Er zijn een aantal redenen waarom WooCommerce een goede keuze is voor een webshop:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: WooCommerce is eenvoudig te gebruiken en te beheren, zelfs voor mensen zonder veel technische kennis.
 2. Flexibiliteit: WooCommerce is zeer flexibel en biedt veel aanpasbare opties, waaronder verschillende betaalmethoden, verzendopties en belastingregels.
 3. Veel beschikbare extensies: Er zijn veel extensies beschikbaar voor WooCommerce, waarmee u uw webshop kunt uitbreiden met bijvoorbeeld extra functionaliteiten zoals verzending of betalingen.
 4. Goede integratie met WordPress: Omdat WooCommerce een plugin is voor WordPress, heeft het dezelfde gebruikersinterface en is het gemakkelijk om te integreren met andere WordPress-plugins.
 5. Grote community: WooCommerce heeft een grote en actieve community waar je vragen kunt stellen en oplossingen kunt vinden voor problemen die je tegenkomt.

WooCommerce is een uitstekende oplossing voor kleine en middelgrote e-commerce bedrijven die een gebruiksvriendelijke en flexibele webshop willen opzetten.

De Top 10 plugins voor WooCommerce

Er zijn veel extensies beschikbaar voor WooCommerce die uw webshop kunnen uitbreiden met extra functionaliteiten. Hier zijn de top 10 plugins voor WooCommerce die vaak worden gebruikt:

 1. Yoast SEO: Deze plugin helpt u bij het optimaliseren van uw webshop voor zoekmachines.
 2. Advanced Custom Fields: Deze plugin maakt het mogelijk om aangepaste velden toe te voegen aan uw producten, pagina’s en berichten.
 3. WPForms: Deze plugin maakt het mogelijk om contactformulieren, enquêtes en andere formulieren toe te voegen aan uw webshop.
 4. Gravity Forms: Een andere plugin voor het maken van formulieren, het is wel wat duurder dan WPForms
 5. Akismet: Deze plugin beschermt uw webshop tegen spam in reacties.
 6. W3 Total Cache: Deze plugin versnelt uw webshop door het verbeteren van de prestaties van de caching.
 7. WP Smush: Deze plugin comprimeert uw afbeeldingen, waardoor uw webshop sneller wordt.
 8. BackupBuddy: Deze plugin maakt automatisch een backup van uw webshop, zodat u uw gegevens kunt herstellen als er iets misgaat.
 9. WP-Optimize: Deze plugin helpt bij het optimaliseren van uw database en verwijdert onnodige gegevens.
 10. YITH WooCommerce Wishlist: Deze plugin maakt het mogelijk voor klanten om producten aan een verlanglijstje toe te voegen.

Houd er wel rekening mee dat de vereisten voor een webshop per situatie verschillen, en dat deze lijst niet altijd voor iedereen van toepassing is. Het is aan te raden om vooraf te bepalen welke functionaliteiten je echt nodig hebt, en welke extensies daar het beste bij passen. Het gebruiken van onnodig veel plug-ins maakt een webshop snel traag.

Hulp nodig bij een WooCommerce webshop? Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie