website laten maken bij Wevers Webdesign

Google Pagespeed score verbeteren: tips en tricks

Een snelle website is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring van je bezoekers, maar ook voor je positie in de zoekresultaten van Google. Een van de manieren om de snelheid van je website te meten is met de Google Pagespeed score. Deze score geeft aan hoe snel je website laadt en welke optimalisaties je nog kunt doorvoeren om de laadtijd te verbeteren. In dit artikel leggen we uit wat de Google Pagespeed score is en hoe je deze kunt verbeteren.

Wat is de Google Pagespeed score?

De Google Pagespeed score is een score die aangeeft hoe snel je website laadt op zowel desktop als mobiel. De score wordt bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de laadtijd van je afbeeldingen en scripts, de grootte van je pagina’s en de caching-instellingen van je website. De score loopt van 0 tot 100 en hoe hoger de score, hoe beter je website presteert op het gebied van snelheid.

Hoe kun je de Google Pagespeed score verbeteren?

Er zijn verschillende manieren om de Google Pagespeed score van je website te verbeteren. Hieronder vind je een aantal tips en tricks die je kunt toepassen:

Comprimeer je afbeeldingen: grote afbeeldingen zijn een van de grootste oorzaken van trage laadtijden. Door je afbeeldingen te comprimeren kun je de bestandsgrootte verkleinen en daarmee de laadtijd verkorten.

Minimaliseer je scripts en stylesheets: scripts en stylesheets zorgen voor extra HTTP-aanvragen, wat kan leiden tot een trage laadtijd. Minimaliseer daarom je scripts en stylesheets door bijvoorbeeld alleen de code te gebruiken die je nodig hebt.

Gebruik caching: caching kan de laadtijd van je website aanzienlijk verkorten. Door caching in te stellen, worden de pagina’s van je website opgeslagen op de computer van de gebruiker, waardoor deze sneller kunnen worden geladen.

Verminder het aantal HTTP-aanvragen: elke keer dat er een HTTP-aanvraag wordt gedaan, kost dit extra tijd. Door het aantal HTTP-aanvragen te verminderen, kun je de laadtijd verkorten.

Optimaliseer je hosting: de kwaliteit van je hosting heeft invloed op de snelheid van je website. Zorg daarom voor een goede hostingprovider die voldoet aan de snelheidseisen van Google.

Wevers Webdesign kan je helpen bij het verbeteren van je Google Pagespeed score. We kijken naar de verschillende factoren die de score beïnvloeden en brengen de nodige optimalisaties aan. Hierdoor kun je een score van 90+ behalen, afhankelijk van de scripts en plugins die je gebruikt. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze Google Pagespeed optimalisatie.

Geef een reactie