website laten maken bij Wevers Webdesign

Conversie optimalisatie

Conversie is een term die gebruikt wordt om te beschrijven wanneer een bezoeker van een website een bepaalde actie uitvoert, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop, of het aanmelden voor een nieuwsbrief. In eenvoudige termen, conversie is de verhouding van bezoekers die een bepaalde actie uitvoeren, zoals een aankoop, ten opzichte van het totale aantal bezoekers. Dit wordt vaak uitgedrukt als een percentage.

Conversie-optimalisatie is een proces waarbij een website wordt aangepast om het aantal conversies te verhogen. Dit kan worden bereikt door het verbeteren van de gebruikerservaring, het aanpassen van de opmaak van de website, het toevoegen van aanbiedingen of het testen van verschillende call-to-action knoppen.

Het doel van conversie-optimalisatie is om meer bezoekers te overtuigen om een bepaalde actie uit te voeren op de website, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Dit kan leiden tot een hogere omzet en groei voor het bedrijf.

Optimalisatietips voor (WordPress) websites

  1. Maak gebruik van een duidelijke call-to-action (CTA): Zorg ervoor dat de CTA opvallend en duidelijk is, zodat bezoekers weten wat ze moeten doen om te converteren.
  2. Maak gebruik van social proof: Gebruik beoordelingen, getuigenissen en aantal verkopen om vertrouwen te wekken bij bezoekers.
  3. Maak gebruik van aanbiedingen of kortingscodes: Dit kan helpen om bezoekers over de streep te trekken om te converteren.
  4. Zorg voor een eenvoudige navigatie: Maak het gemakkelijk voor bezoekers om de informatie te vinden die ze zoeken.
  5. Maak gebruik van video: Video’s kunnen helpen om bezoekers te overtuigen om te converteren.
  6. Optimaliseer voor mobiele gebruikers: Zorg ervoor dat uw website goed werkt op mobiele apparaten.
  7. Zorg voor een snelle website door snelheid optimalisatie uit te voeren.

Conversie optimalisatie uitbesteden

Hulp nodig bij het optimaliseren van conversie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie